Wat is nalatenschapscoaching?

Nalatenschapscoaching is een goede manier om alles voorafgaand aan en na een overlijden goed te regelen. Nalatenschapscoaching en nalatenschapsmediation kunnen ruzies voorkomen en beëindigen.

De nalatenschapscoach onderzoekt wat uw wensen zijn en vertaalt die wensen samen met u naar oplossingen. Daardoor kunt u er gerust op zijn dat u alles goed hebt geregeld en vergemakkelijkt u de situatie voor uw nabestaanden. 

De nalatenschapscoach weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om over uw eigen overlijden te praten. Omdat alles wat u de nalatenschapscoach vertelt vertrouwelijk is, kunt u ook heel persoonlijke zaken bespreken die u nu nog liever niet met anderen deelt. 

De nalatenschapscoach kan u ook bijstaan na een overlijden. Bij testament worden vaak de partner of het oudste kind aangewezen als executeur. U hebt dan meestal weinig of geen ervaring met het afwikkelen van een nalatenschap. Daar kan de nalatenschapscoach u bij helpen.

Ook zonder testament kan de nalatenschapscoach u bijstaan om een nalatenschap goed af te wikkelen. 

Bij het overlijden van een van de partners is het belangrijk om de rechten van de andere erfgenamen vast te leggen, vooral als hun erfdeel pas opeisbaar is na het overlijden van de langstlevende partner. De nalatenschapscoach kan u daarbij helpen. 

© de Knoop mediation en nalatenschapscoaching