Nalatenschapscoaching bij leven

Misschien denkt u er liever niet aan dat u ooit komt te overlijden. Toch kan het een heel gerust gevoel geven als u alles goed regelt voor later, zodat uw dierbaren weten wat uw wensen zijn. Daarmee kunt u uw dierbaren zoveel mogelijk ontzorgen in een situatie die voor hen toch al zo overweldigend en verdrietig is.

Samen brengen wij in beeld wat voor u belangrijk is en wat er allemaal vastgelegd moet worden. Het uitgangspunt is dat u zelf doet wat voor u mogelijk is. Als nalatenschapscoach begeleid ik u daarbij.  

Omdat alles wat u mij vertelt vertrouwelijk is, kunt u ook heel persoonlijke zaken bespreken die u nog liever niet met anderen deelt. 

Nalatenschapscoaching bij overlijden

Bij een overlijden komt er veel op u af. In een periode waarin verdriet om het verlies van een dierbare vaak overheerst, moeten ook veel praktische zaken worden geregeld. Misschien bent u aangewezen als executeur en weet u nog niet wat er allemaal van u wordt verwacht. Misschien heeft de overledene geen testament gemaakt, wat moet er dan gebeuren? En hoe weet u eigenlijk zeker of er wel of geen testament is? Nalatenschapscoaching kan in deze situaties uitkomst bieden.

Ik kan u in deze moeilijke periode helpen bij het regelen van allerlei praktische zaken. Denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van abonnementen, het stopzetten van periodieke betalingen en het afwikkelen van de nalatenschap. 

© de Knoop mediation en nalatenschapscoaching