Wat doet de nalatenschapscoach?

Nalatenschapscoaching is een goede manier om alles voorafgaand aan en na een overlijden goed te regelen. Nalatenschapscoaching en nalatenschapsmediation kunnen ruzies voorkomen en beëindigen.

Als nalatenschapscoach onderzoek ik wat uw wensen zijn en vertaal ik die wensen samen met u naar oplossingen. Daardoor kunt u er gerust op zijn dat u alles goed hebt geregeld. Dat geeft rust voor u zelf en vergemakkelijkt de situatie voor uw nabestaanden. 

Als nalatenschapscoach weet ik als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om over uw eigen overlijden te praten. Omdat alles wat u mij vertelt vertrouwelijk is, kunt u ook heel persoonlijke zaken bespreken die u nu nog liever niet met anderen deelt. 

Ik kan u ook bijstaan na een overlijden. Bij testament worden vaak de partner of het oudste kind aangewezen als executeur. U hebt dan meestal weinig of geen ervaring met het afwikkelen van een nalatenschap. Daar kan ik u bij helpen.

Ook zonder testament kan ik u bijstaan om een nalatenschap goed af te wikkelen. 

Bij het overlijden van een van de partners is het belangrijk om de rechten van de andere erfgenamen vast te leggen, vooral als hun erfdeel pas opeisbaar is na het overlijden van de langstlevende partner. Ook daar kan ik u daarbij helpen. 

© de Knoop mediation en nalatenschapscoaching